WordPress 5.2

Met deze update is het gemakkelijker dan ooit om je site te repareren als er iets misgaat.

Houd je site veilig

WordPress 5.2 geeft je nog meer robuuste gereedschappen voor het identificeren en repareren van configuratieproblemen en fatale fouten. Of je nu een ontwikkelaar bent die klanten helpt of dat je zelf je site beheert, deze gereedschappen kunnen je aan de juiste informatie helpen op het moment dat je het nodig hebt.

Sitediagnose controle

Voortbordurend op de Sitediagnose features geïntroduceerd in 5.1, voegt deze release twee nieuwe pagina’s toe om je te helpen veelvoorkomende problemen in de configuratie op te lossen. Er wordt ook een ruimte toegevoegd waar ontwikkelaars informatie kunnen toevoegen voor mensen die sites onderhouden. Ontdek meer of je site status, en leer hoe je issues kunt oplossen.

PHP foutbescherming

Deze update met een focus op beheerders laat je op een veilige manier fatale fouten herstellen of beheren, zonder dat het ontwikkeltijd kost. Er is een betere afhandeling van de zogenaamde “white screen of death” en een manier om in herstelmodus te komen. De herstelmodus pauzeert plugins of thema’s die voor fouten zorgen.

Verbeteringen voor iedereen

  • Toegankelijkheid updates

Een aantal verbeteringen werken samen om de contextuele positie en flow van de toetsenbordnavigatie te verbeteren voor zij die screenreaders en andere ondersteunende technologie gebruiken.

  • Nieuwe dashboard iconen

Dertien nieuwe icoontjes, inclusief Instagram, een aantal BuddyPress icoontjes en verschillende versies van de wereldbol zijn toegevoegd. Je vindt ze terug in het Dashboard. Veel plezier ermee!

Hier worden ontwikkelaars blij van

De minimum ondersteunde PHP versie is nu 5.6.20. Vanaf WordPress 5.2 kunnen thema’s en plugins veilig gebruik maken van de voordelen van namespaces, anonymous functions, en meer!

Een nieuwe thema pagina template, een conditionele functie en twee CSS classes maken het ontwerpen en aanpassen van de Privacy Policy pagina eenvoudiger.

5.2 introduceert een wp_body_open hook die thema’s toestaat code toe te voegen helemaal aan het begin van het <body> element.

Met de toevoeging van webpack en Babel instellingen in het wordpress/scripts package hoeven ontwikkelaars niet meer bezig te zijn om uit te zoeken hoe ze complexe build tools moeten gebruiken om moderne JavaScript the schrijven.